joi, 8 noiembrie 2012

TOP 10 | Cele mai ciudate legi din lume

250 dintre cele mai ciudate legi din lume au fost incluse de autorul Richard Happer în cartea "The Law is an Ass". Zece dintre aceste legi ne-au atras atenția, așa că iată-le mai jos.

1. În orașul arctic Longyearbyen (cea mai mare așezare din insulele norvegiene Svalbard), nu ai voie să mori. După ce autoritățile au realizat că permafrostul împiedică descompunerea cadavrelor, cimitirul din localitate a fost închis. În ultimii 70 de ani, nimeni nu a mai fost îngropat în cimitirul din Longyearbyen. Când se îmbolnăvesc grav, localnicii sunt obligați să ceară transport pe continent.

2. În Singapore, consumul de gumă de mestecat a fost interzis în 1992. Singura excepție este guma cu nicotină, pe care fumătorii o primesc cu rețetă, de la farmacie.

3. În 2009, legiuitorii din Japonia au stabilit așa-numita talie maximă admisă. Bărbații trecuți de 40 de ani nu trebuie să depășească 80 cm în talie, iar limita maximă pentru femeile trecute de această vârstă este de 90 cm. Dintre statele dezvoltate, Japonia este țara cu cea mai mică rată a obezității (sub 5%). Norocul luptătorilor de sumo este că au sub 40 de ani!

4. În Thailanda, cei care îl insultă pe rege primesc până la 15 ani de închisoare.

5. O altă lege din acest stat asiatic îi obligă pe locuitori să poarte întotdeauna lenjerie intimă în public.

6. În Danemarca, legea te obligă să verifici, înainte de a porni mașină, dacă un copil nu s-a furișat cumva sub automobil.

7. În blocurile de locuințe din Elveția, este interzis să tragi apa după ora 10 seara.

8. În Trinidad Tobago, stat din Caraibe, este interzis să porți haine de camuflaj. Dacă ești prins în haine identice celor purtate de soldați, ești reținut, iar hainele sunt confiscate.

9. În Danemarca, nu trebuie să plătești nota la un restaurant decât dacă te poți declara sătul după masă. Desigur, nu prea te lasă bunul simț să faci asta.

10. Dacă ești la un safari în Kenya, iar ghidul tău rămâne deodată gol pușcă, trebuie să te abții să îl imiți. În timp ce kenyenii au dreptul să se dezbrace complet în Rezervația Naturala Masaai Mara, străinii nu au același "drept".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu