Gustul dulceag al dovleacului va fi potentat la maximum de mirodeniile din aceasta prajitura.
Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 12
Complexitate: mediu
Ingrediente
400 g dovleac copt
175 ml ulei
250 g zahar muscovado
2 oua
175 g faina, cernuta
2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita scortisoara
Pentru topping:
200 g crema de branza
400 g caramel la cutie
60 g ananas, taiat cubulete
Mod de preparare
1.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti pulpa de dovleac intr-un
castron si adaugati o lingura de apa. Acoperiti cu folie de plastic si
dati la microunde pentru 8 minute, la treapta maxima. Alternativ, caliti
dovleacul intr-o tigaie cu 4 linguri de apa timp de 15 minute, apoi
scurgeti-l.
2. Folosind un blender, pisati dovleacul pana obtineti o pasta fina.
3. Turnati uleiul, zaharul si ouale intr-un castron si mixati-le, pana obtineti o compozitie groasa, pala.
4.
Adaugati faina, bicarbonatul si mirodeniile, amestecand bine. Turnati
piureul de dovleac si amestecati din nou. Puneti compozitia in tava unsa
cu unt si tapetata cu faina. Coaceti pentru 50 de minute sau pana cand o
scobitoare infipta in prajitura iese curata.
5. Lasati prajitura in tava pentru 5 minute, apoi lasati-o pe un platou sa se raceasca.
6.
Pentru topping: Amestecati crema de branza cu 4 linguri de caramel.
Spritati crema obtinuta peste prajitura apoi prasarati ananasul taiat
cubulete. Incalziti restul de caramel si turnati-l deasupra, apoi
serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu