sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ciocolata viitorului: nu se topește nici la 40 de grade

Un producător britanic de dulciuri a descoperit o modalitate prin care poate fabrica un tip de ciocolată care nu se topește pe vreme caniculară. Ciocolata „termorezitentă”, așa cum o numesc creatorii ei, își păstrează consistența chiar și după ce a fost expusă la temperaturi de 104 grade Fahrenheit (40 de grade Celsius) timp de trei ore.

Desertul, adaptat parcă noilor condiții climatice, a fost creat în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Cadbury, de lângă Birmingham, Marea Britanie, informează popsci.com. În timp ce ciocolata normală se topește la temperaturi ce depășesc 33 de grade Celsius, cea termorezistentă rămâne întreagă la 40 de grade, chiar dacă asupra ei se aplică o presiune ușoară. Secretul constă într-o modalitate inovativă de descompunere a particulelor de zahăr în unități mai mici, reducând astfel cantitatea de grăsimi care le acoperă, ceea ce determină o creștere a rezistenței la căldură. „Am descoperit că putem conferi proprietăți termorezistente ciocolatei, prin rafinarea ei”, se menționează în cererea de brevet înaintată de companie.

Cei care se vor bucura de noul desert nu vor fi însă britanicii, întrucât Cadbury a luat decizia de distribui ciocolata numai în țările cu un climat călduros, precum India sau Brazilia, și mai ales în cele mai puțin dezvoltate, unde lanțurile de aprovizionare nu sunt echipate pentru a face față fluctuațiilor de temperatură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu