marți, 20 noiembrie 2012

Accesul interzis pe muntele „salvator” în ziua pretinsei …

Autoritățile franceze au interzis accesul către Pic de Bugarach, un vârf muntos din sud-vestul țării, unde adepții teoriei apocaliptice a maiașilor cred că vor găsi refugiu și astfel supraviețui cataclismului.

Potrivit publicației Daily Mail, francezii au aplicat interdicția cu scopul de a evita producerea unei îmbulzeli de proporții pe 21 Decembrie, când aici s-ar fi adunat o mare de turiști, entuziaști ai Noi Ere (curentul spiritual New Age) și jurnaliști. În jur de 100 de polițiști și pompieri vor supraveghea intrările în satul cu același nume situat la poalele muntelui considerat sacru, iar dacă se vor confrunta cu un flux mare de vizitatori, accesul va fi oprit inclusiv în localitate. „Ne ateptăm să vină și câțiva vizionari, câțiva oameni care cred în sfârșitul lumii, dar în număr limitat. Ne așteptăm însă la un număr mai mare de oameni care sunt doar curioși”, a declarat pentru AFP Eric Freysselinard, un reprezentat al autorităților locale.

Potrivit adepțior teoriei apocaliptice lumea se va sfârși pe 21 decembrie 2012, ultima dată din calendarul maiașilor, iar Bugarach ese unul dintre puținii munți sacri din lume, unde oamenii se pot adăposti de cataclism. Mai mult, unii cred că în ziua apocalipsei, muntele se va despica și va scoate la lumină o navă spațială, care îi va salva pe oamenii din apropiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu